Energie is de brandstof om te presteren!

In mijn eerste blog schreef ik over ’leef’tijd en energie. In mijn tweede blog wil ik hier verder op ingaan. Want wat is energie? 

ENERGIE: METEN

Wat is nu energie? Dat haal je niet uit een drankje, zoals veel mensen denken. ENERGIE IS DE BRANDSTOF OM TE PRESTEREN.

Energie kan je zien, voelen en beschrijven maar tegenwoordig ook meten! De simpelste manier om naar energie te kijken is:

- heb je veel energie of weinig energie?

- is het overwegend positieve of juist negatieve energie?

Op die manier krijg je vier energiezones zoals de hyperzone, zinzone, comfortzone en de zombiezone. 

Wat mij hier nu zo in aanspreekt?

Het bepaalt hoe jij je voelt, wat je doet en hoe je presteert. 

Je zult begrijpen dat als je veel energie hebt en overwegend positieve energie dat je dan heel anders presteert. Uit onderzoek blijkt dat je dan ruim 40% beter presteert dan gemiddeld. Je zit dan in de zinzone. Je werkt heel hard, je ziet je fouten als een kans om te leren en je presteert aanmerkelijk beter.

Er is ook een energiezone waarbij je weliswaar veel energie hebt maar overwegend negatieve energie. Dan ervaar je een hoge werkdruk en stress. Je zet je in voor 200% maar je doet niets met 100% aandacht. Het lijkt wel of er alleen maar dingen bij komen! Dat noemen we de hyperzone.

ENERGIE: ONDERZOEK

Er wordt veel onderzoek naar gedaan. Zo vindt er ieder jaar een onderzoek plaats door Energyfinder onder 5.000 medewerkers in Nederland uit verschillende branches zoals zog, onderwijs en overheid. In 2018 worden de cijfers van Werkend Nederland geprestenteerd op 13 september tijdens Het Grootste Kennisfestival te Breda.  Nieuwsgierig geworden? Je kunt je aanmelden via: www.grootstekennisfestivalvanzuidnederland.nl. 

Volgende blog ga ik in hoe jij jezelf en je team kunt activeren. Want waar krijg jij energie van en waar lekt de energie bij jou weg? 

Ik hoop dat je de komende weken heel veel energie krijgt tijdens je vakantie. Geniet en laad je zelf weer op. Ga je straks weer naar je werk? Denk eens aan bovenstaande en heb je vragen of je wilt hier meer over weten? Neem contact op via info@aktivio.nl

Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen in de wereld van Werkend Nederland, waar veel hectiek en stress aanwezig is.

 

Fijne vakantie, Gea