Hoe lang moet je nog?

Hoe lang moet je nog?

De laatste tijd heb ik vaak gehoord: ’hoe lang moet je nog’? Ik schrok daar van, vooral van het woord ‘moet’! Ja, ik ben 65 jaar, maar om dan te vragen: ‘hoe lang moet je nog’?

Ik bruis van de energie, ik vind ‘werken met en voor mensen’ interessant en uitdagend. Ik hoop dan ook nog jaren door te kunnen gaan vanuit mijn eigen bureau: Aktivio, gezond en energiek in actie!  (zie ook www.aktivio.nl).

De naam zegt het al: actief bezig zijn! Met de goede energie gaat dat lukken. Nieuwe wegen verkennen op het gebied van gezond en energie.  Een prachtige twee-eenheid met versterkende elementen. Dat is wat ik wil uitdragen via workshops lezingen en/of trainingen.

Terugkomend op: ’hoe lang moet je nog?’ wil ik refereren aan het onderzoek van EnergyFinder  ‘de energie van werkend Nederland 2017’ ( www.energyfinder.nl) namelijk;

”Het hoogste percentage blije werknemers vinden we in de leeftijdsgroep boven de 60 jaar. De hoogste percentages boze werknemers vinden we in de leeftijdsgroepen van 30 – 40 jaar (47%). Jong zijn en goed in je vel zitten gaat niet per se samen. Zijn dus de senioren het zonnetje in huis?”

De laatste jaren was ik een blije werknemer, met andere woorden ‘het zonnetje in huis’. Dat klopt! Ik was niet bezig met ‘hoe lang moet je nog’ maar vooral bezig om de veranderingen binnen mijn organisatie op de voet te volgen en mij hiervoor in te zetten. Daar heb ik veel van geleerd en het geleerde meegenomen naar mijn nieuwe uitdaging.  

Dat betekent volgens mij dat leeftijd niet zoveel zegt. Werken gaat om energie en niet over ‘leef’tijd wat Patrick Davidson van Energyfinder in 2016 al beschreef.  Energie is voor mij de drijfveer om na mijn 65ste verder te gaan en laat ik mijn ‘leef’tijd voor wat het is.

Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb!

 

 

 

 

 

foto oude dames more healt, more energy en more life foto oude dames more healt, more energy en more life