Gezonde scholen ook in 2021!

Terugblik en toekomst.

Het jaar 2020 is alweer een paar weken voorbij. Privé en zakelijk gezien een heel goed en fijn jaar! Mooie opdrachten en veel geleerd in het digitale tijdperk. Wie had ooit kunnen denken dat ik onder andere basistrainingen Gezonde School zou verzorgen via Teams en Zoom. Spannend om te doen en het lukte!  Ik stond daar niet alleen voor, ik kreeg hulp van een aantal lieve collega’s! 

De Gezonde School-aanpak blijft voor mij een mooie en leerzame uitdaging, ook in het coronajaar 2021. Adviseren en begeleiden van VO scholen op leefstijlthema’s bij de GGD Amsterdam. Gemeenten, ketenpartners en scholen met elkaar verbinden op verschillende leefstijlthema’s vanuit de GGD Hollands Noorden. Gezonde leefstijl thema’s zijn een belangrijk issue binnen het coronatijdperk. Je kunt daar niet te vroeg mee beginnen.

Er staan ook een aantal basistrainingen Gezonde School voor Gezonde School adviseurs gepland.  Dit mag ik samen verzorgen met een hele fijne collega.  Van al die opdrachten word ik ontzettend blij en daar krijg ik energie van!  Op deze manier blijf ik leren en kan ik mijn opgedane expertise van de afgelopen jaren nog steeds inzetten. Als ik het gevoel heb dat dit niet meer aan de orde is, dan stop ik er mee. Maar nog niet in 2021 hoor. Ik hoop in 2021 weer veel te betekenen voor Gezonde School. Zodat er aandacht blijft voor het structureel en integraal samenwerken aan de gezondheid van de kinderen in Nederland. Ik hoorde laatst een uitspraak van Herman van Veen: ik voel mij nog te jong om oud te worden. En daar sluit ik mij bij aan. Laat maar komen het komende jaar!

foto januari blog foto januari blog