Never stop learning

Was een goede voorbereiding het halve werk?

Was een goede voorbereiding het halve werk?

Digitale trainingen, gesprekken, bijeenkomsten… dat was er allemaal al, maar heeft nu veel meer waarde vanwege onze Coronamaatregelen. Mijn vorige blog was vooral geënt op de digitale trainingen die als uitdaging voor mijn deur stonden. Ik heb die deur geopend door middel van goede voorbereidingen, een digitale training over Teams gevolgd en daarna veel oefenen en het gewoon doen!

Mijzelf steeds afgevraagd: Hoe geef je de deelnemers de juiste informatie. Hebben zij weinig of veel ervaring met Gezonde School aanpak. (http://www.gezondeschool.nl) Zeg ik de goede dingen, let ik goed op, want wie wil er wat zeggen of wie chat een vraag. Daar moet je even aan wennen want na de eerste training was ik wel een beetje moe! Na de tweede training ging dat dus beter: oefening baart kunst!  Na iedere training hebben we de evaluatie van de deelnemers omarmt en gebruikt tot het verbeteren van de training. 

Een voorbeeld: meer praktijkvoorbeelden verwerkt in casuïstiek. We hebben nu twee digitale trainingen gegeven en de derde staat voor de deur. Gelukkig sta ik hier niet alleen in en heb ik de fijnste sidekick die ik maar kan bedenken!

En ja…. een goede voorbereiding is het halve werk en wat heb ik weer veel geleerd. Dus ’never stop learning’ ook niet als je al wat ouder bent! Fijn om te doen en fijn om hier aan mee te mogen werken. Ik ga er nog even mee door!

never stop learning never stop learning