Een goede voorbereiding is het halve werk!

Digitale uitdagingen...

Een paar maanden geleden werd ik gevraagd of ik digitale trainingen wilde verzorgen. Een digitale uitdaging met vele vragen. Via Teams of Zoom? Kan ik dat? Wat heb ik daar voor nodig? Is mijn wifi netwerk wel snel genoeg?

Als je vragen hebt, dan zorg je ook voor het zoeken van antwoorden, de organisaties waar ik de trainingen voor mag verzorgen hebben mij daarin enorm geholpen.  Ik heb zelfs een online training gevolgd over digitaal trainen. En dat in de herfst van mijn leven! Erg leuk om te doen maar wat is het spannend.

Als je een digitale training geeft van 2 uur dan is het goed dat de deelnemers inclusief jezelf na 20 minuten even niet op het beeldscherm kijken. Even wat anders doen, koffie of thee halen, buiten een luchtje scheppen, een gezamenlijke beweegopdracht of een paar kniebuigingen. En dan zijn je ogen en brein weer toegankelijk voor alle informatie wat tot je komt.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Er is vaak zoveel te vertellen maar ik heb maar 2 uur. Dus op hoofdlijnen en op de minuut nauwkeurig. Dat wordt ook een uitdaging voor mij. Maar in deze bijzondere tijd ben ik echt niet de enige en ook ik leer van vallen en opstaan. Ik heb er zelfs heel veel zin in. Want inderdaad een goede voorbereiding is het halve werk!

foto digitaal trainen foto digitaal trainen