Een maand wandelen in de natuur

Mijn uitdaging '30dagengezonder' van 1 tot 31 maart 2020

Mijn uitdaging tijdens ’30dagengezonder (http://30dagengezonder.nl)’ is om alle dagen te wandelen in de natuur. Ik heb daar twee weken terug al een begin mee gemaakt door een week te skiën in de natuur van Oostenrijk. Na deze week ga ik vanaf 1 maart verder met wandelen in onze natuur, helaas geen sneeuw maar harde wind en regen zo nu en dan, daar ga ik je binnenkort meer over vertellen. Een weekje wintersporten, altijd een heerlijke bezigheid, je bent de hele dag buiten en lekker aan het skiën als het ‘goed’ is. Ik ben niet meer de jongste, dus een goede voorbereiding door middel van veel wandelen en alle dagen ‘Nederland in Beweging’ was nodig en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Om ontspannen te skiën heb ik ook twee uur les genomen van een aardige Nederlandse skileraar. En ook dat heeft zijn vruchten afgeworpen met als resultaat alle dagen op de ski en de laatste twee dagen zelfs met mijn dochter en kleindochter, met andere woorden: drie generaties gezond bezig!

Voorheen ging ik minder ontspannen naar de wintersport, soms kon ik mijn werk niet loslaten, ging vermoeid op reis en was niet al te goed fysiek voorbereid.

Wat is het dan heerlijk als je skileraar na de les tegen je zegt: je mag best trots zijn op jezelf!

En dat was ik ook. Dat gevoel hoop ik nog heel veel keren tegen mijzelf te zeggen, daarom ga ik  vanaf 1 maart alle dagen wandelen, met of zonder regen. Ben benieuwd of ik dan ook alle keren tegen mezelf kan zeggen: Ik ben trots op mijzelf! 

dolomieten+Italie dolomieten+Italie