Als een vis in het water........

Als een vis in het water.................

Daar ben ik weer met een blog. Het heeft even geduurd door allerlei oorzaken. Er was verdriet en er waren uitdagingen. Eén van de uitdaging was het door ontwikkelen van de ‘Oppasworkshop voor oppas opa’s en oma’s’.  In een gezellige huiskamersetting gaan we met elkaar in gesprek over ervaringen en herkenningen van verschillende situaties. Er zijn 6 tot 8 belangstellenden aanwezig en het duurt ongeveer 2 uur. Met als doel: oppas opa’s en oma’s handvatten aan bieden zodat zij met verschillende situaties om kunnen gaan waarbij communicatie een belangrijk hulpmiddel is! Ben jij een oppas opa en/of oma en je bent nieuwsgierig geworden? Laat het me weten! Stuur een mail naar info@aktivio.nl (mailto:info@aktivio.nl)

Ondertussen begeleid en/of ondersteun ik 8 VO scholen in Amsterdam in het kader van Gezonde School. Begeleiden op een gezondheidsthema en het behalen van een vignet Gezonde School. Donderdag 13 november een eerste gesprek op een VMBO school gehad. Wat een enthousiasme en wat een inspiratie! Ik voelde mij daar weer als een vis in het water.. en mijn gevoel is: het wordt weer een prachtige winter!

In mijn vrije uurtjes lees ik het ‘Werkvuur’ van Hans van der Loo en Patrick Davidson. ‘Werkvuur’ staat voor -positieve energie om aan de slag te gaan-. Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan 1 op de 10 van alle werkenden enthousiast is en met volle energie aan het werk is. Een heel groot deel is verkrampt bezig en hoopt op betere tijden. De belangrijkste oorzaak: onze manier van werken werkt niet meer volgens Hans van der Loo en Patrick Davidson. De veranderende omgeving stelt steeds hogere eisen aan ons werk, terwijl de omstandigheden almaar zwaarder worden. Dat vertaalt zich in steeds meer stress, sleur en tegenzin. Je krijgt tijdens het lezen inspirerende voorbeelden en handvatten om jezelf opnieuw uit te vinden als jij dat wilt. Daar begint het mee….  Meer informatie energyfinder.nl/werkvuur (http://www.energyfinder.nl/werkvuur)

Ik wens een ieder veel positieve energie toe!

vis in het water vis in het water