Week van de werkstress

ingevoerd op 19-11-2018

De werkstressweek

De regering roept op tot meer werkplezier en preventie. Preventie om werkstress te voorkomen. Hoe doe je dat als ik in een krantenbericht lees dat het aantal werkenden zich een paar keer per week psychisch vermoeid voelt door het werk. De meest voorkomende klacht is dat men zich leeg voelt aan het einde van een werkdag (Nationaal Enquête Arbeidsomstandigheden). De energie van de werknemer is dan op! Wat blijkt; de leeftijdsgroep tussen de 25 en 35 jaar zijn de kwetsbaarste groep. Een op de vijf ervaren psychische vermoeidheid wat werkstress oplevert!

Het meten en activeren van energie lukt niet met een (zoveelste) tevredenheidsonderzoek of kleurentest, daar heb je concreet inzicht in de feiten voor nodig! Waar lekt de energie en waar krijg je energie van? Ben je toe aan een aanpak die uit meer bestaat dan cijfers en generieke maatregelen en waarbij jij en je teamleden zelf aan de slag kunnen gaan? Activeer dan je zelf en team door:

Het bestrijden van werkstress en het activeren van je team? Het kan!

Ieder teamlid vult vooraf in 10 minuten een vragenlijst in,  waarvan de scores vervolgens in een rapportage op team- en individueel niveau worden verwerkt. Daarna volgt er een activeringssessie van een dagdeel. Je krijgt dan een concreet beeld hoe jij en je team er qua energie voorstaan en wat je zelf kunt doen om op een effectieve manier energieker en productiever te worden. Want regie over je eigen energie is de basis om zelf aan de slag te gaan! Uiteraard ondersteund door collega’s uit je team. Want energie is de beste voorspeller van je succes en werkplezier.

Een tip:

Laat je minder afleiden. Focus op betekenisvolle doelen die jij wilt bereiken. Concentreer je hier volledig op. Leg je mobiel uit het zicht! Kortom, zorg er voor dat zelfdiscipline een kans maakt. Meet en bespreek je voortgang regelmatig met anderen. Het behalen van kleine successen (en het krijgen van complimenten daarvoor!) geeft de meeste energie.

Dat wens ik je de komende tijd toe zodat je met ‘meer’ werkplezier aan je werk kunt zijn.

Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Gea Breebaart: www.aktivio.nl