Energie is de beste voorspeller van succes!

ingevoerd op 01-11-2018

Energie is de beste voorspeller van succes!

Op dinsdag 30 oktober vond het eerste congres ‘Gezonde school 2018, laat je inspireren!’ plaats in Doorn.  Daar heb ik twee van de vier workshop gegeven over ‘Energie is de beste voorspeller van succes’. Per workshop waren 20 deelnemers aanwezig vanuit het onderwijs, GGD-en en de thema-instituten en vanaf de inschrijving waren de workshops ‘VOL’.

Ik hoop niet dat we daardoor veel ‘deelnemers’ hebben teleurgesteld. Daarom wil ik door middel van deze blog in het kort weergeven waar we met elkaar over gesproken hebben. Er werd informatie gegeven over onder andere de vier energiezones (hyperzone, zinzone, comfortzone en de zombiezone). Stel je zit als directeur of leerkracht in de hyperzone dan is de vraag om bijvoorbeeld een nieuw project zoals Gezonde School (http://www.gezondeschool.nl) te starten, niet het juiste moment.  Misschien dat hij ja zegt, maar of er dan met enthousiasme en vertrouwen aan gewerkt wordt? In de hyperzone ben je namelijk hectisch, druk, je doet alles een beetje, je werkt het liefst alleen en je ervaart behoorlijke stress. Goed om te weten dat 44% van alle werknemers in het onderwijs, in de hyperzone zit en een burn out op de loer ligt?

Wat zijn je lange termijndoelen, hoe wil je die doelen bereiken, kan dat zonder al te veel afleidingen? En bespreek je de voortgang van het bereiken van je doelen met je collega’s in je team? Met andere woorden: hou je een scorebord bij?

Wil jij en je teamleden zelf aan de slag gaan? Dit kan door middel van de combinatie van meting én activering. Ieder teamlid vult vooraf in 10 minuten een vragenlijst in, waarvan de scores vervolgens ineen rapportage op team- en individueel niveau wordt verwerkt. Daarna volgt een activeringssessie van een dagdeel wat ik voor jullie kan verzorgen. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Gea Breebaart, www.aktivio.nl (http://www.aktivio.nl)

Achtergrondfoto-Aktivio-TULP Achtergrondfoto-Aktivio-TULP